Nye Public service-annonser (PSA-er) installerer nytt liv i Verdenserklæringen om menneskerettigheter.

Elever i en skole i Accra deltar i en menneskerettighetsworkshop som holdes av Ghanas avdelingen av Unge for menneskerettigheter internasjonal med lederen for Internasjonal Utvikling fra Unge for menneskerettigheter internasjonal som gjestetaler.
Med denne ukens utgivelse av tretti nye offentlige informasjonsfilmer til tv (PSA-er) – som hver spesielt illustrerer en av de 30 artikkelene i FN’s Verdenserklæring om menneskerettigheter – opptrapper Unge for menneskerettigheter internasjonalt (UFMRI) og den internasjonale Scientologikirkens avdeling for menneskerettigheter arbeidet sitt på grasrotnivå for å gjøre menneskerettigheter til en daglig realitet. PSA-ene er oversatt til 17 språk og de er del av en global innsats for å fremme de grunnleggende prinsippene som er fastsatt i verdenserklæringen rundt om i verden. De nye PSA-ene er et unikt undervisningsverktøy som delvis er inspirert av UFMRI’s prisbelønte UNITED musikkvideo (TXL Films). UNITED har vunnet tolv filmfestivalpriser, blant annet på den internasjonale Gandhi Film Festival i Barcelona, Spania.

«PSA-ene er noe helt nytt,» sa Taron Lexton, den 22 år gamle instruktøren av United og de nye PSA-ene. «De levendegjør de nøyaktige menneskerettighetene du har akkurat nå.»

Omkring 450 skuespillere og skuespillerinner deltar i annonsene. Den tiden og de anstrengelsene som har vært involvert i å filme disse svarer til hva det krever å filme en hel spillefilm. Fem måneders etterarbeid fulgte og til slutt ble de tretti PSA-ene fremstilt – fra begynnelsen av med forfattelse av manuskriptet til slutten – på sju måneder.

«Frigivelsen av disse offentlige informasjonsfilmene er et gjennombrudd for undervisningen, bevaringen og fremmelse av menneskerettigheter for alle mennesker overalt,» sa Den internasjonale Scientologikirkens leder av avdelingen for menneskerettigheter.

Behovet for undervisning i menneskerettigheter på en bred skala kunne ikke være mer pressende. I dag er det over hele kloden rundt 12 millioner barn som kjøpes hvert år som en handelsvare for utnyttelse som arbeidskraft eller sexslaver, over 300 000 barnesoldater – noen så unge som 8 år gamle – som utnyttes i væpnede konflikter på ethvert gitt tidspunkt og 115 millioner unge i barneskolealderen går ikke på skole. Gjennom disse audiovisuelle presentasjonene og andre undervisningsverktøy søker Unge for menneskerettigheter internasjonalt å nå ut til millioner av mennesker for å øke bevisstheten og skape globale forandringer.